K létu neodmyslitelně patří campy talentované mládeže

K létu neodmyslitelně patří campy talentované mládeže

CTM mají dlouhodobou tradici, camp chlapců v letošním roce oslavil již sedmnáctý ročník, camp žen osmý ročník. Přes všechny turnusy campů se zde vystřídalo přes dvě stě hráčů. O hráče se v průběhu campů stará široký trenérský tým.

Již třetím rokem patří čtrnáct dnů zimní stadion a jeho okolí mladým hokejbalistkám a hokejbalistům. Na CTM se postupně vystřídá hned několik věkových kategorií. Šňůru letních campů vždy odstartuje nejmladší kategorie do třinácti let. Pro hráče je připraven bohatý program, který obsahuje čtyři tréninkové jednotky. Dvě na kondici a dvě na hřišti. Pro všechny hráče napříč campy je možnost si vyzkoušet trénink na inline bruslích neb využít k regeneraci vířivku. Pro hráče je připravena tombola nebo si mohou zahrát během osobního volna míčové a společenské hry. 

Na všech campech je specializovaný trenér přímo pro brankaře jedním z nich je Jakub Hnátek. „Snažíme se odstraňovat nedostatky, věnujeme se práci s holí. Soustředíme se také na technicky správné provedení zákroků.“ Uvádí Hnátek, na co se při práci s brankaři zaměřují. 

„Věřím, že klukům předávám věci, které jim pomůžou být lepšími hráči, naopak já se díky klukům zlepšuji např. v komunikaci a dalších věcech souvisejících s tím, abych byl lepším trenérem. Na klucích je vidět, že je tréninky na hřišti baví a jejich výkony každým dnem rostou.“ Hodnotí nasazení hráčů na hřišti Jiří Šidla. 

Camp mladší kategorie z části překrývá hokejbalový camp žen. Ten je určen hráčkám bez rozdílu věku. Část tréninkových jednotek dívky absolvovaly společně s chlapci. V letošním roce byl camp ozvláštněn o mezinárodní utkání proti slovenskému výběru dívek U16. „Tak určitě že je to skvělá zkušenost, jsou tu kvalitní trenéři, kteří nám vždy vymyslí cvičení, která nám pomůžou se zdokonalit ve hře. Díky tomu, že jsou zde i reprezentační trenéři, tak nám dokážou se vším poradit.“ Láká na HCŽ jedna z účastnic Liliana Dinková.  

Posledním turnusem na třebovském stadionu je camp pro chlapce do šestnácti a osmnácti let. Pro hráče byl připraven náročný program pod vedením zkušených trenérů. Nechyběl ani turnaj 3 na 3. Kondiční přípravu na campu pro stačí kategorii měla dvojice trenérek Lucie Toušová a Lucie Rosičková na co se s chlapci zaměřily? 

Do tréninků těchto kategorii již mnohem více zapojujeme posilování s vahami, u starších kluků se již jedná o standardní silový trénink pro dospělé. Zároveň trénujeme jejich výbušnost, mobilitu, rychlost. Máme též jednotky zaměřené na zlepšení koordinace pohybu a flexibilitu.(LR) V kondiční přípravě jsem se zaměřovala na atletickou část, která zahrnovala hlavně sprinty, výbušnost a koordinaci. Dále to byla mobilita, protože s tou má většina hráčů velký problém. Každý den jsme s kluky dělali jejich neoblíbený strečink, který byl dynamický a statický. Součástí campu byli i posilovací tréninky, které měli na starost hlavně ostatní trenéři kondice.(LT)

„Obsahem tréninkových jednotek bylo v úvodních dnech řešení střelby pod tlakem, následně jsme přešli do situací 1-1 a 2-1. Vrcholem tréninkové náplně pak byl nácvik rotací a následného timingu náběhu do volných prostor. Hráči se i díky zřejmé snaze a chuti pracovat na sobě v činnostech postupně zdokonalovali a díky tomu jsme identifikovali nové, větší výzvy, které mohou na klubové úrovni řešit.“ Chválí nasazení hráčů Filip Emmer jeden z trenérů, který měl na CTM na starosti tréninky hráčů na hřišti. 

Kompletní fotogalerie